The Brighton Cycle Station



Working With: Thomas Sinden/ Ts Civil Engineering Ltd
Services Provided: Groundworks, Form Work, Steel Fixing

Overview

Brighton’s new Cycle Station was officially opened in March of 2015. The £1.5m project, funded by the Department for Transport, Southern Trains, Network Rail and Brighton and Hove City Council, now provides over 500 secure cycle parking spaces on the important mainline commuter rail connection to London.

The cycle hub also provides a repair and maintenance workshop, a coffee shop, changing and shower facilities and accessible toilets and even short-term office space.


APROX PROJECT VALUE

£ 180,000.00

 

How We Added Value

This was a comprehensive project for MGB Construction having been brought in by one of our long-term contractor partners. A challenging build, the Cycle Station is built into a hill and required extensive groundworks in order to set a firm foundation.

We were responsible for the containing walls, which along with the groundworks needed to be fully re-enforced. The project also involved power caps, shuttering and suspended slabs to extend the structure and all external works including block and slab paving.

 


other projects

 

KENT WHARF, CREEK SIDE, GREENWICH
PEMBRIDGE PLACE, KENSINGTON WC2 photo
RIVERSIDE NORTH DEVELOPMENT, BEDFORD photo
BROOKFIELD MULTIPLEX FETTER LANE, CHANCERY LANE photo
ST. BARTS HOSPITAL, LONDON photo
MILLBROOK PARK, MILL HILL, LONDON photo
7 HURSTLEIGH GARDENS, LONDON IG5 photo
AVONDALE PRIMARY SCHOOL, SUTTON photo

 

 

Want to find out more and make an enquiry?

Get in touch now

 
 


 



  +44 (0) 20 3752 8436


* Required field

Your privacy is assured, we will never share your contact information with any 3rd parties. Please read our Privacy Policy.